Vystudoval fakultu žurnalistiky a několik semestrů na katedře scenáristiky a dramaturgie FAMU. V roce 1997 založil nezávislého gastronomického průvodce po restauracích, který dodnes vychází pod značkou Maurerův výběr Grand Restaurant. V roce 2007 založil první gastronomický festival svého druhu Prague Food Festival. V roce 2019 nastartoval nový exkluzivní rezervační projekt „Maurerův stůl”. Každoročně věnuje nejméně 100.000 korun na charitu spojenou s jídlem, bojem o zdravou výživu, záchranu surovinových zdrojů a propagaci kvalitní gastronomie. Vydal na toto téma několik knih, publikuje články, napsal také vůbec nejdelší rozhovor s Jaroslavem Foglarem, který vznikal v 80. letech téměř čtyři roky a vyšel knižně pod názvem “Ježek v kleci”. Od roku 2013 uvádí každý víkend stanice Radiožurnál jeho pravidelnou glosu “Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!” Tato kniha je výběrem z více než 700 gastronomických glos publikovaných do roku 2019. Je předsedou poroty Česká biopotravina od jejího založení.
Agrární analytik, šéfredaktor portálu Naše voda. Téměř 30 let publikuje a komentuje témata z oblasti zemědělství, životního prostředí, potravinářství, lesnictví a vodního hospodářství v desítkách centrálních, tištěných i elektronických centrálních i odborných médií. Držitel Ceny Antonína Švehly za obhajobu demokracie a selského stavu, mimo jiné spoluzakladatel komise VODA na Ministerstvu zemědělství, autor a scénárista projektu „Selský rozum“ – videomagazínu Asociace soukromého zemědělství ČR.
Celý život pracuje jako odborný novinář. V posledních letech se věnuje také PR, marketingu a digitálnímu contentu. Aktuálně působí i jako redaktor časopisu Zboží&Prodej, který je zaměřen na obchod s rychloobrátkovým zbožím na českém trhu. Miluje dobré jídlo a vyhledává kvalitní potraviny. Ve volném čase byste ho našli v přírodě, což je jeho největší druhá životní láska, hned po rodině.
Celý svůj profesní život spojil se zemědělstvím, od roku 2009 svůj pohled zúžil na ekologické zemědělství. Od roku 2016 vede první českou akreditovanou kontrolní a certifikační organizaci – KEZ o.p.s.
Josef je vedoucí oddělení Ekologického zemědělství na Ministerstvu zemědělství. Na ministerstvu se ekologickému zemědělství a dříve dotačním podporám do environmentálních opatření věnuje 11 let. Vystudoval Mendelovu univerzitu v Brně, kde absolvoval i postgraduální studium. Po kratších zkušenostech v akademické sféře a na masokombinátu začal působit v resortu zemědělství. Má rád sport, přírodu a rád vaří.
Původní profesí chemik se zaměřením na ekologii. Celoživotní milovník kvalitního vína a jídla a aktivní domácí kuchař. Od roku 2009 hodnotitel a následně i odborný garant na soutěžích vín v ČR (Salon vín, Král vín a mnohé další) i v zahraničí. Zakládající člen a místopředseda výkonného výboru Asociace degustátorů ČR, obchodník s vínem a enologický poradce tuzemských vinařství. Pořadatel výjezdů pro odbornou veřejnost za víny a jídlem – Itálie, Francie, Maďarsko, Bulharsko a další země.
Kuchař a zároveň manažeris Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR vede mančaft od roku 2016. Od roku 2010 pořádá v Plzni Plzeňské farmářské trhy a je velkým fandou biopotravin, hnutí Slow food a obecně lokálního, sezónního jídla. Pro Českou televizi natáčel seriál Gurmet Lab a občas se mihne v další pořadech o vaření (Master Chef, Souboj na talíři, Kluci v akci…).
Je průvodcem v divočině a profesionálním expedičním fotografem, který strávil posledních 13 let cestováním okolo světa a hledáním smyslu života. Ten našel po boku třiceti tažných psů na sněžných pláních vysoké Arktidy. Na souostroví Špicberky žil více než 5 let a jsou stále jeho největší inspirací spolu s Antarktidou, kde tráví několik měsíců v roce. Zajímá se o udržitelný environmentalismus, focení divokých zvířat v jejich přirozeném prostředí a ekologické zemědělství. Tato témata komunikuje se studenty a dospělými na přednáškách, s nimiž objíždí již několik let Českou republiku.
Od roku 2008 do současnosti manažerka PRO-BIO SVAZU EKOLOGICKÝCH ZEMĚDĚLCŮ, od roku 2012 člen Monitorovacího výboru PRV (nyní SZP) a Antibyrokratické komise MZe, od roku 2022 poradce ministra zemědělství ČR pro oblast ekologického zemědělství, od roku 2021 člen Řídícího výboru mezinárodní organizace Farmers Group IFOAM ORGANICS EUROPE. Expert na SZP, poradce a lektor v oblasti ekologického zemědělství, legislativy, SZP.
Margit je v současnosti nejvýraznější specialistka na výživu a zdravotní prevenci u nás. Zakladatelka 1. českého think tanku Globopol věnujícího se tématům zdravotní prevence a výživy. Autorka bestselleru Velmi osobní kniha o zdraví a výživového doporučení Zdravý talíř. Pravidelně publikuje a přednáší, propaguje zdravou výživu na školách. Využívá osvědčené poznatky ze všech oblastí medicíny.
Vysokoškolský pedagog, nutriční terapeut, odborná garantka spolku FÉR potravina, člen výboru Aliance výživových poradců ČR nebo autorizovaná osoba pro kvalifikační standard Výživový poradce – tedy široké pole působnosti jak v teoretické (výuka, přednášky), tak i praktické rovině (nutriční poradna, spolupráce v inovaci potravinářských výrobků) v oblasti výživy jednotlivých skupin obyvatelstva nebo značení a kvality potravin pro laickou i odbornou veřejnost. Spolupracuje i s médii v pořadech černé Ovce, A Dost nebo s časopisem D Test.
Narodila v Praze , kde dosud žije i působí. Ráda si hraje se slovy na jevišti, před mikrofonem i na papíře. Stejně ráda se oddává dobrému a zdravému vaření. Svou vášeň pro čistou přírodu a vyrábění produktů z ní přičítá každoročnímu chalupaření na Vysočině, kam jezdí pravidelně od čtyř let až dodnes.
Jídlo se definitivně stalo jejím osudem, když před patnácti lety nastoupila jako redaktorka do časopisu Apetit – zůstala tam totiž dodnes. Byla u zrodu mnoha kuchařek z jeho edice Apetit. Je nadšenou příznivkyní ekologického způsobu hospodaření.
Pracuje jako manažer projektů ve společnosti PROveletrhy s.r.o., která zastupuje v České republice největší veletrh biopotravin BIOFACH. Veletrh BIOFACH se koná každoročně v měsíci únoru v Norimberku. Osobně se o biopotraviny a o zdravou výživu zajímá již řadu let a je moc ráda, že se nabídka nových a originálních bioproduktů každoročně rozšiřuje.
Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Pochází z Prahy, ale už více než deset let žije na venkově nedaleko Sedlčan. Je maminkou dvou dcer, Natálky a Elišky. Hanka se dlouhodobě profesně věnuje ekologickému zemědělství, biopotravinám a zdravému životnímu stylu. Je autorkou nejprodávanějších knih o biopotravinách a zdravé výživě: Biokuchařky, Nové biokuchařky a BioAbecedáře, které vyšly v nakladatelství Smart Press. Více o Hance najdete na jejím webu: www.biokucharka.cz.
Po absolvování šperkařské školy v Turnově pracovala jako restaurátorka v Židovském muzeu v Praze. Užitá grafika, kterou se také zabývala, po letech zvítězila. Je autorkou loga Bio a k tomuto tématu má vztah i díky chalupě na Kokořínsku.
Od roku 2010 je jednatelkou společnosti Press21 a šéfredaktorkou časopisu Retail News. V letech 2010-2014 současně s vedením časopisu působila jako odborná asistentka na katedře Marketingu a mediálních komunikací Vysoké školy hotelové v Praze. V letech 2002-2010 byla šéfredaktorkou ekonomického měsíčníku Moderní obchod. Před tím pracovala jako redaktorka týdeníku Ekonom a v ekonomické redakci ČTK. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu řízení.
Vystudovala Potravinářskou chemii a biotechnologii na FCH VUT v Brně. Během doktorského studia na VFU Brno vyučovala předmět Senzorická analýza potravin. Pracuje na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kde má od roku 2012 na starosti web Potraviny na pranýři. Dobré jídlo je její vášní. Ráda vaří nejen pro svou rodinu, ale i pro přátele.
Potravinářství a ekologie její studia provázely na každém kroku. Začalo to už na střední škole Analýzou potravin na SPŠM Kroměříž a završilo oborem Hygiena potravin a ekologie na VFU Brno. Vždycky toužila přispět do složité mašinérie jménem Potravinářství kapkou řádu a bezpečnosti jak pro spotřebitele, tak kapkou ohleduplnosti k přírodě a zvířatům. Její vášní je Japonsko, kde kouká nejenom do kuchyně.
Vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Už více jak devět let se ale věnuje i foodblogu a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině, cestování a tvorbě kreativního obsahu na své sociální sítě.