Zpracovatel v systému ekologického zemědělství je výrobce biopotravin.

Základní principy zpracování v ekologickém zemědělství:

Ekologické zemědělství se vyznačuje šetrnými zpracovatelskými postupy při výrobě potravin s maximálním omezením použití aditiv a syntetických látek. Zpracování bioproduktů na biopotraviny má svá přísná pravidla, stejně jako zemědělská produkce. Použití přídatných a pomocných látek při zpracování a konzervaci je velmi omezeno na látky přírodní, bez jejich použití by se biopotravina prokazatelně nemohla uchovat. Zpracovatelské metody jsou založeny na mechanických, fyzikálních a biologických procesech. Vitální kvalita organické ingredience je uchována během každého kroku jejího zpracování.

Ekologické zemědělství a výroba biopotravin je v celém procesu kontrolováno zvláštní nezávislou kontrolou, po certifikaci jsou biopotraviny označeny a takto odlišeny od ostatních potravin.

Mohlo by vás zajímat

Jak se stát BIO zpracovatelem

Dotace a legislativa