• Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Aktuality

16.7.2019

Soutěž Česká biopotravina 2019

I v letošním roce je možné se přihlásit do soutěže Česká biopotravina.

Opět porota vybere v soutěži Česká biopotravina 2019 vítěze v kategoriích :

  • BIOVÍNO (Soutěž biovín je organizována ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky, o. s., a uzávěrka přihlášek je 5. a 6. srpna 2019 prostřednictvím formuláře na elwis.cz).
  • BIOPOTRAVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
  • BIOPOTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU
  • BIOVÝROBKY PRO GASTRONOMII, POCHUTINY A OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY
  • STEAKOVÁ BIOMASA

…a také celkového vítěze.

Pro oceněné máme připraveno mnoho marketingových aktivit, které pomohou jistě propagovat jejich produkci – ať už se jedná o představení v 5plus2 (Redakční celostrana v celostátní 5plus2), na www.aktualne.cz nebo prezentaci v rámci září – měsíce biopotravin či prezentaci na veletrhu Biofach 2020 a mnoho dalšího.

Sedláci, kteří chovají masná plemena v ekologickém zemědělství, mohou od ročníku 2018 přihlašovat také své steaky do speciální kategorie v rámci soutěže. Všechna přihlášená steaková masa bude pro odbornou porotu upravovat profesionální kuchař stejným způsobem a je na volbě každého sedláka, jaké maso a z jaké partie přesně dodá. Sám sedlák nejlépe ví, která část z jeho masa je nejlepší a může mu zajistit výhru. V případě, že v soutěži nezvítězí, získá alespoň zpětnou vazbu od poroty na svůj produkt, což mu pomůže v dalším rozvoji obchodní činnosti směrem k zákazníkům.

Uzávěrka přihlášek je 15. srpna 2019 a více informací o soutěži najdou zájemci zde.

Nejlépe hodnocené biopotraviny – vítězové jednotlivých kategorií pak mohou jejich výrobci označit logem s označením daného ročníku soutěže.

18. ročník soutěže Česká biopotravina je organizován PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců.

Kategorie biovín v rámci soutěže je organizována ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky, o. s., a uzávěrka přihlášek je 5. a 6. srpna 2019. Ostatní biovýrobky lze přihlašovat až do 15. srpna 2019.

Vzorky přihlášených výrobků k hodnocení je nutno doručit na centrálu Svazu PRO-BIO do 20.8.2019. Vzorky výrobků čerstvých nebo vyžadujících delší tepelnou úpravu je nutné dodat v poživatelné formě nejpozději 22.8.2019 do 8:00 hod. na adresu zasedání poroty (SZPI Praha).

Více informací a přihlášku naleznete na – http://pro-bio.cz/Projekt/Ceska-biopotravina/

Soutěži udělil záštitu ministr zemědělství Miroslav Toman a ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martin Klanica.