Kdo hledá, najde...

BIO Bistro

20.11.2016

Jednoduchý recept na roastbeef

Nízký roštěnec omotáme motouzkem do úhledného tvaru, důkladně osolíme a opepříme čerstvě drceným pepřem. Maso potřeme olejem a na rozpálené pánvi rychle a zprudka opečeme ze všech stran. Potom maso přemístíme na mřížku do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pod mřížku umístěte plech nebo pekáček, abyste troubu nemuseli umývat. Pečeme asi 10 minut a potom troubu vypneme a necháme maso v troubě dalších 30 minut dojít. Doporučuji maso nechat vychladnout a teprve potom odstranit provázek a maso ostrým nožem krájet na velmi jemné plátky, které podáváme s hořčicí, pikantím ovocným čatní nebo nakládanou zeleninou a tmavým pečivem.