10.10.2018 | čas 9:00-16:30
Ekofarma Rybník, Rybník 8, 345 25 Hostouň
Tento seminář je prvním ze dvou seminářů, které jsou zaměřené na fermentované a zrající výrobky z hovězího masa. Na druhém semináři, který se bude konat 8.11.2018 opět na Ekofarmě Rybník, budou mít účastníci možnost tyto výrobky zhodnotit a ochutnat.
Program semináře:
9:00 – 9:15 prezentace
9:15 – 10:30 teoretická část
10:30 – 12:00 příprava masa na výrobu klobás, výroba hrubozrnných klobás a případně grilovaných výrobků
12:00 – 13:00 polední přestávka s konzumací vyrobených produktů
13:00 – 15:00 výroba domácích klobás, salámu, špeku a šunky
15:00 – 16:30 teoretická část, kalkulace, dotazy, diskuze
Lektor – Hermann Jakob, hlavní školitel německých svazů Bioland a Gaea v oblasti zpracování biomasa bezdusitanovou technologií až do finálních produktů, řezník, autor několika knih a vedoucí školy pro řezníky.
Akci finančně podporuje Ministerstvo zemědělství.
Přihlášky:
Martina Čechová, martina.cechova@pro-bio.cz, tel.: 607 563 041