11.10.2018

Společně s Ministerstvem zemědělství vás zveme na seminář ZPRACOVÁNÍ MLÉKA NA EKOFARMÁCH OD LEGISLATIVY AŽ PO DISTRIBUCI ZÁKAZNÍKŮM v rámci Projektu Ministerstva zemědělství NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

KDY: 25.10.2018 | od 9:00

KDE: Restaurace a penzion U Vítovců, Americké armády 81, 342 01 Sušice

Exkurze: Rodinná farma Melcher, Červené Dvorce 11, 342 01 Sušice

PROGRAM:

9.00 – 9.15 prezence

9.15 –11.30 Praktická část*, Blanka Hrbková, Ing. Ivan Hrbek, poradce pro EZ

  • výroba sýru řemeslným způsobem
  • pařené sýry ve faremním zpracování, pro a proti, možnosti, označování

11.30 –13.45 Teoretická část*, Ing. Ivan Hrbek, poradce pro EZ

  • nová legislativa faremního zpracování
  • metodická příručka MZE pro faremní a řemeslné zpracování mléka, tradiční způsoby zpracování mléka, podniky s malým objemem výroby, podniky v oblastech s omezujícími zeměpisnými podmínkami, pojízdné a přechodné prostory
  • označování mléčných výrobků, nové definice některých výrobků
  • uvádění mléčných výrobků na trh, marketing

14.00 Exkurze na Rodinnou farmu Melcher

* Teoretická a praktická část se budou prolínat

Přihlášky posílejte na jan.smesny@pro-bio.cz, nebo telefonicky na 606 040 999. Seminář je bezplatný, dopravu si hradí každý účastník sám. Občerstvení v BIO kvalitě zajištěno.