• Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Aktuality

28.2.2017

Seminář a workshop: Udržitelné stravování – regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném stravování

Datum a místo konání:  31. 3. 2017

  •         Střední odborná škola a Střední odborné učiliště SČMSD, Žatec – Hošťálkovo nám. 132, 438 01  Žatec

Program:

9:00 – 9:15 Přivítání

9:15 – 9:45 Udržitelné stravování – regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném  stravování

doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita

9:45 – 10:30 Možnosti uplatnění bioproduktů ve veřejném stravování

Ing. Jan Gallas – Ředitel odboru environmentálního a ekologického zemědělství, Ministerstvo zemědělství

10:30 – 11:20 Současná praxe ve školním stravování

Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav Brno, Centrum podpory veřejného zdraví

11:20 – 11:40 cook.org – nástroje pro veřejné stravování (prezentace projektových výstupů)

doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita

11:40 – 11:50 Přestávka na občerstvení

11:50 – 13:00 Workshop + praktické informace

  1. a) Vzdělávací materiály pro problematiku veřejného stravování
  2. b) Možnosti úpravy jídelníčků ve veřejném stravování

prof. Ing. Jan Moudrý, CSc. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita

Ing. Jaroslav Bernas – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita

Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav Brno, Centrum podpory veřejného zdraví

13:00 – 14:00 Oběd

14:00 – 15:00 Exkurze do pivovaru a kuchyně

15:00 Zakončení semináře a workshopu