Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích – Zemědělská fakulta
Agritec Plant Research, s.r.o.
HEMP PRODUCTION CZ, s.r.o.
Masarykova univerzita – Středoevropský technologický institut
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze – Fakulta potravinářské a biochemické technologie
pořádají
v rámci řešení výzkumného projektu NAZV Ministerstva zemědělství QK1910302
workshop
„Potenciál minoritních olejnin pro produkci olejů, mouk a bílkovinných koncentrátů“
(představení cílů a dosavadních výsledků výzkumného projektu QK1910302)
který se koná dne 9. října 2019 od 9.30 na Zemědělské fakultě JU v budově ZR (Na Sádkách 1780, České Budějovice) v posluchárně Z1 (přízemí)
Program workshopu:
9.30 – 9.40
9.40 – 9.50 |
Zahájení workshopu – úvodní slovo
Představení výzkumného projektu QK 1910302 |
doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D. (ZF JU) |
9.50 – 10.10 | Minoritní olejniny – přehled, význam, pěstování, kvalita sklizňových produktů | Ing. Marie Bjelková,Ph.D. (Agritec Plant Research, s.r.o.) |
10.10 – 10.30 | Možnosti lisování rostlinných olejů | Ing. Jan Kyselka, Ph.D. (FPBT VŠCHT) |
10.30 – 10.50 | Oxidační stabilita rostlinných olejů a produktů s obsahem olejů | prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. (FPBT VŠCHT) |
10.50 – 11.00 | diskuze k 1. bloku přednášek | |
11.00 – 11.20 | přestávka | |
11.20 – 11.40 | Mouky, koncentráty a izoláty bílkovin z výlisků olejnatých semen a možnosti jejich využití | doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D., Ing. Veronika Bártová, Ph.D. (ZF JU) |
11.40 – 12.00 | Charakterizace bílkovin v zemědělských plodinách | doc. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr. (MUNI – CEITEC) |
12.00 – 12.20 | Využití přírodních antioxidantů pro stabilizaci potravinářských výrobků | Ing. Pavel Smetana, Ph.D. (ZF JU) |
12.20 – 12.30 | diskuze k 2. bloku přednášek | |
12.30 – 12.40 | přestávka | |
12.40 – 13.00 | Představení firmy Hemp Production CZ, s.r.o. a jejích výrobků | Václav Říha, Zlatuše Krejčová (Hemp Production CZ, s.r.o.) |
13.00 – 14.00 | Oběd pro přihlášené účastníky |
NÁVRATKA účastníka workshopu „Potenciál minoritních olejnin pro produkci olejů, mouk a bílkovinných koncentrátů“ konaného dne 9. října 2019 na Zemědělské fakultě JU
Příjmení | |
Jméno | |
Titul(y) | |
Organizace/Podnik |
Návratku prosím zašlete na e-mail: barta@zf.jcu.cz do 28. září 2019.