Třetí ročník Festivalu bio vín a sýrů proběhl v sobotu 24. 9. 2022 na náměstí v Mikulově. Návštěvníci ochutnali nejlepší tuzemská bio vína od Bio vinařství Víno Marcinčák, Víno Cibulka, Víno z Horňácka, Biovíno Abrle, Rodinné vinařství Jedlička, Vinařství Čech, Vinařství Drmola, Vinařství Volařík nebo Vinařství Fila. Kromě vinařů na festivalu představily svou produkci i ekofarmy z celé České republiky. Kozí sýry a mléčné výrobky přivezla Biofarma DoRa a Dvorský kozí statek. Nejlepší biopotravinu letošního roku (Sýr s bílou plísní) ochutnali návštěvníci u Ekofarmy Javorník. Ovčí sýry, burgry, dezerty a zmrzlinu nabídla Ovčí farma Šonov. Milovníky masa potěšily Krkonošské hovězí uzeniny z Biofarmy pod Hájkem. K dostání byly i sušené švestky a povidla od Davida Ryšavého z Ekosadů Komňa, marmelády a grilovací omáčky od Marmelády Šafránka či bylinné sirupy a limonády od Ekostatku Vlkaneč. Levandulový statek Bezděkov provoněl náměstí výrobky z levandule. Bylinné čaje a soli nabídla farma Native Way. A nechyběl ani bio burčák od Biovíno Abrle!
Na stánku PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců byly připraveny ochutnávky nejlepších českých biopotravin za poslední roky – dršťková polévka, kančí biolovečák a trhaná paštika z přeštických prasat z Biofarmy Sasov, tvaroh a sýr s bílou plísní od Ekofarmy Javorník, švestková povidla od Davida Ryšavého z Ekosadů Komňa, džem z černého rybízu od Marmelády Šafránka nebo mošt bio jablko Jadernička od Marka Šenkeříka z Moštuj.