Přinášíme Vám fotky z letošního hodnocení soutěže Česká biopotravina roku 2021, jejího vyhlášení a samozřejmě i všechny vítězné produkty.
Porotce čekaly v letošním ročníku desítky biopotravin.
V letošním ročníku překvapila kategorie steaků.
Maso pro porotce připravoval Hugo Hromas.
Letošní porota měla osmnáct členů a stejně jako každý rok ji čekal příjemný, ale nelehký úkol ochutnat všechny přihlášené biopotraviny.
V kategorii steaků letos nakonec zabodoval Jehněčí T-Bonek steak BIO z Farmy Rudimov, která si v soutěži odnáší druhý titul v řadě.
Josef Tománek, ředitel Ekofarmy Javornik přebírá titul Česká biopotravina roku 2021 z rukou Kateřiny Urbánkové.
Pro ocenění si ředitel Ekofarmy Javorník Josef Tománek přijel do Prahy.
Vítězné produkty dvacátého ročníku soutěže Česká biopotravina roku.
Kategorie Biovíno patří tradičně k těm s nejvyšším počtem přihlášených výrobků. Tím nejúspěšnějším byl letos Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2018 z Vinařství Barabáš na Znojemsku.
Titul Česká biopotravina roku 2021 získal Bio tvaroh z Ekofarmy Javorník.
Kategorie steaků letos překvapila. Vítězem se stal nakonec Jehněčí T-Bonek steak BIO z Farmy Rudimov.
Mošt Bio Jablko Jadernička od Marka Šenkeříka z Moštárny Valašské Klobouky zvítězil v Kategorii Biopotraviny rostlinného původu.
Bio cibulové chutney z Ekofarmy Lejčkov v Jihočeském kraji.