Datum a místo konání: 31. 3. 2017
Program:
9:00 – 9:15 Přivítání
9:15 – 9:45 Udržitelné stravování – regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném stravování
doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita
9:45 – 10:30 Možnosti uplatnění bioproduktů ve veřejném stravování
Ing. Jan Gallas – Ředitel odboru environmentálního a ekologického zemědělství, Ministerstvo zemědělství
10:30 – 11:20 Současná praxe ve školním stravování
Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav Brno, Centrum podpory veřejného zdraví
11:20 – 11:40 cook.org – nástroje pro veřejné stravování (prezentace projektových výstupů)
doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita
11:40 – 11:50 Přestávka na občerstvení
11:50 – 13:00 Workshop + praktické informace
prof. Ing. Jan Moudrý, CSc. – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita
Ing. Jaroslav Bernas – Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita
Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav Brno, Centrum podpory veřejného zdraví
13:00 – 14:00 Oběd
14:00 – 15:00 Exkurze do pivovaru a kuchyně
15:00 Zakončení semináře a workshopu