Kdo hledá, najde...

Aktuality

28.8.2024

Informace pro žadatele k dotačnímu programu Národních dotací 20.E. Zlepšení životních podmínek v chovu vykrmovaných býků

Od 01.09.2024 do 30.09.2024 mohou žadatelé podávat prostřednictvím Portálu farmáře SZIF Žádosti o zemědělské národní dotace 2025 – dotační program 20.E. Zlepšení životních podmínek v chovu vykrmovaných býků.

Na webových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu je v sekci Národní dotace – Dotační programy – 20.E. – Příručky umístěna příručka pro žadatele s názvem „PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O ZEMĚDĚLSKÉ NÁRODNÍ DOTACE K PODÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI PRO SLEDOVANÉ OBDOBÍ 2025 – DOTAČNÍ PROGRAM 20.A, 20.C, 20.D, 20.E.“, která slouží k relevantnímu vyplnění a podání žádosti k výše zmíněnému dotačnímu programu.

Příručku pro vyplnění a podání žádosti o dotaci pro dotační program 20.E. Zlepšení životních podmínek v chovu vykrmovaných býků lze stáhnout zde.

Pro rok 2025 stále platí, že pokud je žadatel zařazen do kategorie Velký podnik, součástí formuláře žádosti o dotaci je hypotetický srovnávací scénář. Do textového pole žadatel popíše situaci, která by nastala v případě, že by nebyla poskytnuta dotace a zároveň doloží jako přílohu písemné doklady, z nichž vychází hypotetické srovnání uvedené v žádosti o dotaci.

Prosíme žadatele, aby se vyvarovali podávání žádosti poslední možný den, neboť v případě technických potíží je potřeba čas pro vyřešení, což v poslední den možného podání je velmi obtížné.