Kdo hledá, najde...

Aktuality

1.9.2023

Stránky Ministerstva zemědělství mají od dneška nový vzhled

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství (MZe) dnes po 20. hodině uvede do provozu novou podobu svých webových stránek prostřednictvím portálu eAgri. Dosud používané webové stránky MZe z roku 2010 již byly zastaralé a nevyhovovaly současným trendům a technickým požadavkům. Stránky prošly nezbytnou technologickou a designovou obměnou. Budou srozumitelnější a lépe přístupné pro občany, a to včetně těch, kteří mají zrakové postižení.

Nová podoba webových stránek Ministerstva zemědělství je zároveň nově přizpůsobená i pro mobilní zařízení. Web je svým písmem a uspořádáním upraven tak, aby ho mohli používat také hůře vidící nebo nevidomí. Samozřejmostí je grafická podoba odpovídající systému gov.cz., tedy vzhledu vládních webů, který by měla být v budoucnu jednotná.

Prvních 60 dní, tedy do 31. října 2023, budou stránky provozovány v pilotním režimu. Návštěvníci mají možnost hlásit případné technické závady a další nedostatky prostřednictvím speciálně založené mailové adresy vidimchybu@mze.cz. IT oddělení MZe bude případné problémy neprodleně řešit.

„Stránky eAgri jsou centrálním bodem pro přístup našich občanů k důležitým informacím, aplikacím a registrům ministerstva, a přitom od spuštění webových stránek v roce 2010 nebylo do jejich rozvoje významně investováno. Právě proto byla jejich obnova pro správné fungování nezbytná. Věřím, že to naši zemědělci, potravináři, lesníci a další pracovníci v resortu ocení. Dalším přínosem je, že při tvorbě nového webu mysleli programátoři i na lidi se zrakovým postižením, pro které jsou nyní stránky mnohem vstřícnější,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Struktura webu MZe zůstává zachována. Návštěvníci najdou všechny informace, stejně jako doposud, zařazené do jednotlivých tematických sekcí.

Vojtěch Bílý, tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství