Kdo hledá, najde...

BIO Bistro

20.11.2016

Pohankový kuba

Houby namočte do horké vody na půl hodiny. Cibuli nakrájenou na tenké plátky osmažte na tuku (sádle) dozlatova a vyjměte z pánve na papírový ručník, který vysaje přebytečnou mastnotu. Pohanku zalijte v hrnci vroucí vodou a nechejte pod pokličkou stát půl hodiny. Teď houby, pohanku a smaženou cibuli smíchejte dohromady, dochuťte utřeným česnekem, řádně opepřete a osolte tak, aby vám to chutnalo. Pokud je směs sypká, přilijte trochu vody a všechno přelijte do pekáčku a vložte do trouby. Pokud mate rádi vepřové a máte k dispozici sádlo, přidejte ho do pohankového kuby a nechejte v troubě zapéct při teplotě 180°C dozlatova, asi tak 40 minut. Podávejte horké se salátem ze zimní zeleniny a s tím, co na Vánoce mate rádi – s kaprem pečeným nebo smaženým, s vinnou klobásou, nebo pečeným vepřovým.

 

Ingredience

  • 300g neloupané pohanky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • hrst sušených hub